trimuzijat logo

Celovita podpora pri razvoju frizerskih salonov – že od leta 1993.

kemon logo akademija-trimuzijat facebook-icon

NARAVNA, EKOLOŠKA, TRAJNOSTNA

Prva profesionalna ekološka linija za nego las s certifikatom Cosmos Organic.

Actyvabio linija je obogatena s patentiranimi fitokompleksi z dokazanimi blagodejnimi učinki na lase in kožo. Lasje so po uporabi sijoči, mehki, lahkotni in zdravi. Vsi izdelki so narejeni po najvišjih standardih ceftifikata Cosmos Ogranic in vsebujejo do 97% sestavin naravnega izvora in do 86% certificiranih ekoloških sestavin, embalaža pa je izdelana iz recikliranega materiala.

Preberi več na spletni strani ACTYVABIO >>>
actyvabio-baner-jan19

 

 

LEPOTA, USTVARJENA IN NAVDIHNJENA IZ NARAVE.

Trend, ki se posveča naravnim, biološkim in trajnostnim izdelkom je vedno bolj razširjen.

Vse, kar je naravno nas privlači, je bolj nežno in podobno organizmu. Vse, kar je trajnostno, pa v nas zbuja zavest o tem, kako naše nakupovalne odločitve vplivajo na okolje.

Priljubljenost „bio“ izdelkov je v porastu, saj ekološko pridelani izdelki zadovoljujejo obe potrebi: ekološko, ki poleg naravnega, pomeni tudi vzgojeno, gojeno, obdelano na naraven način in zato tudi trajnostno in z manjšim vplivom na okolje.

Actyvabio je prva profesionalna ekološka linija izdelkov s certifikatom Cosmos Organic, obogatena s patentiranimi fitokompleksi z dokazanimi blagodejnimi učinki. Izdelki vsebujejo do 97% sestavin naravnega izvora in do 86% certificiranih ekoloških sestavin, njihova embalaža je pridobljena iz recikliranega materiala in jo je mogoče tudi reciklirati.

Naravna, ekološka, trajnostna.

Izdelki Actyvabio so ustvarjeni iz izkušenj, s katerimi se Kemonovi laboratoriji ponašajo na področju profesionalnih izdelkov in zato so izjemno učinkoviti: lasje so sijoči in mehki, kot po uporabi tradicionalne kozmetike, vendar bolj prosti, lahkotni in zdravi.


velian-complex-logoGLAVNA SESTAVINA IN DIŠAVA

V umbrijskih gričih, v bližini naše tovarne, smo pred več kot desetletjem odprli Kemon Open Lab in več kot 20 hektarjev zemlje namenili ekološkemu kmetijstvu ter pričeli z dolgoletnim eksperimentiranjem z zdravilnimi rastlinami.

V laboratoriju na prostem smo zbrali štiri rastline z blagodejnimi in pomirjujočimi lastnostmi. Ekološko pridelane rastline so avtohtone, odporne in ne potrebujejo veliko vode. Rastline vsako leto ročno naberemo in jih ustrezno obdelamo, da iz njih pridobimo izvlečke. Skrbno pripravljena mešanica izvlečkov vsebuje fitokomplekse s tako močnim sinergističnim učinkom, da smo se pri Kemonu odločili, da jo je vredno zaščititi s patentom, ki potrjuje inovativnost raziskav in rezultatov: tako je nastal Velian Complex.

Velian Complex je patentirana mešanica rastlinskih izvlečkov velecvetnega lučnika, laškega smilja, lana in barvilne pasje kamilice. Nastal je iz izčrpne znanstvene raziskave, ki jo je vodil Kemon v sodelovanju z laboratoriji Vivacell Biotechnology (Denzlingen, Nemčija) in Univerzo v Ferrari. Opravljene študije so pokazale, da ima »posebna mešanica izvlečkov velecvetnega lučnika, laškega smilja, lana in barvilne pasje kamilice, ki jih prideluje Kemon […] izjemne protivnetne, antibakterijske in antioksidante lastnosti« in da ima patentirana mešanica Velian Complex močan sinergističen učinek, ki daje boljše rezultate kot vsota posameznih izvlečkov.

Velian Complex je glavna sestavina izdelkov Actyvabio, ki njihovi učinkovitosti doda pomembne antioksidantne, blažilne, pomirjujoče in zaščitne lastnosti.

Druga bistvena sestavina izdelkov Actyvabio je sok ekološko pridelane aloe vere. To mesnato grmičasto rastlino ljudje že tisočletja izkoriščajo zaradi njenih zdravilnih učinkov. Uporablja se gel, pridobljen iz sredice lista, ki je bogat s polisaharidi, ki rastlini omogočajo zadrževati vodo in imajo izjemne vlažilne lastnosti.

Dišava izdelkov Actyvabio je potrjena s certifikatom Cosmos. Sestavljajo jo snovi 100% naravnega izvora. Dišavne note so cvetne, sadne in citrusne. Zgornje note: limona, vrtnica, ylang ylang. Srčne note: geranija, breskev/marelica, frezija. Bazne note: jantar, cedrovina, Cistus laudanum.

velecvetni lucnikVELECVETNI LUČNIK (Verbascum densiflorum)

Travnata rastlina s pokončnim in močnim steblom, ki raste na suhih in neobdelanih krajih, običajno jo najdemo ob cestah. Posušeni cvetovi imajo sladkoben okus, meden vonj in vsebujejo eterična olja, glikozidna barvila, maščobe in sladkorje. Glavne aktivne sestavine lučnika so sluzi, saponini in flavonoidi.

Za zdravilne namene se uporabljajo listi in cvetovi, ki jih posušimo, ko so v polnem cvetu. Zaradi blagodejnih učinkov je odlična sestavina za kozmetične izdelke za kožo in lasišče.

 

LinoLINO (Linum usitatissimum)

Že v pradavnini so ga pridelovali zaradi vlaknin in užitnih semen. Ta travnata rastlina cveti od maja do avgusta, njeni cvetovi so svetlomodre barve. V kozmetične namene uporabljamo semena in iz njih pridobljeno olje. Zaradi visoke vsebnosti sluzi in večkrat nenasičenih maščobnih kislih delujejo blažilno in zaščitno. Lanena semena vsebujejo snovi, ki krepijo kapilarna vlakna. Poleg tega nudijo zaščito in mehkobo celotni dolžini las in jih naredijo bolj sijoče.

 

laski smiljLAŠKI SMILJ (Helichrysum italicum)

Kot zdravilna rastlina je poznana že stoletja. O njej je pisal celo Pinij (1. stol. n. št.) v svojem pomembnem delu Narutalis Historia. Latinsko ime izvira iz grškega helius (sonce) in chrysos (zlato), ki opisuje zlatorumeno barvo cvetov, ki rastejo v kobulastih socvetjih. Pravijo mu tudi roža nesmrtnosti, saj zaradi luskastih in usnjatih cvetnih listov traja precej dolgo. V kozmetiki se uporabljajo vrhovi cvetov, ki kožo čistijo, zaščitijo in osvežijo. Poleg tega deluje tudi pomirjujoče, pomirja občutljivo in pordelo kožo.

 

barvilna pasja_kamilicaBARVILNA PASJA KAMILICA (Anthemis tinctoria)

Uvrščamo jo med kamilice. Rumene cvetne glavice nabiramo od junija do avgusta. V kozmetične namene se prah cvetov zmeša s toplo vodo, tako da nastane zmes, ki jo nanesemo na svetle lase za poživitev odsevov. Je pomemben prevodnik flavonoidnih sestavin z antioksidantnim delovanjem.

 

 

BIODNEVNIK KEMON  OPEN LAB

Raziskovalni laboratorij na prostem je prinesel rezultate brez primere. bio dnevnik1 bio dnevnik2
Izbrali smo štiri ekološko pridelane rastline z blažilnimi in pomirjujočimi lastnostmi bio dnevnik3   bio dnevnik5
Nabiranje zdravilnih rastlin v laboratoriju Kemon Open Lab. estratti   bio dnevnik6 bio dnevnik4
Vsako leto ročno naberemo rastline in jih obdelamo, da iz njih pridobimo izvlečkebrevetto thumb bio dnevnik7   thumb bio dnevnik8

cosmos-organic-logoTRANSPARENTNOST  IN CERTIFIKATI

Trend naravnega je preplavil trg izdelkov z oznako »naravno« ali »bio«, za katere pa ni povsem jasno, kaj dejansko pomenijo. Ta nejasnost je pripeljala do zlorabe etikete naravno/bio in na trgu napajala netransparentno in neinformirano tekmovalnost. Certifikat kupcem na jasen način jamči, da je vsebina izdelkov naravna oziroma ekološka. Podjetje, ki se odloči, da se bo certificiralo ali da bo pridobilo certifikat za določen izdelek sprejme odločitev, da bo sledilo pravilom in da bo skladnost s pravili nadzoroval zunanji organ.

Da bi se zagotovila transparentnost in varstvo potrošnikov ter da bi ovrednotili prizadevanja v raziskovanju in razvoju kozmetike, ki postaja vedno bolj naravna, nežna in okolju prijazna, se je Kemon odločil, da bo za izdelke Actyvabio pridobil certifikat in da bo sledil standardom Cosmos Organic.

Certifikat Cosmos Organic, ki je na embalaži jasno označen na vidnem mestu, je nastal v sodelovanju med vodilnimi evropskimi organizacijami, ki dodeljujejo certifikate v želji po poenotenju standarda na svetovni ravni.

Cosmos Organic je najvišji in najstrožji standard certifikata, ki potrjuje, da so izdelki Actyvabio izdelani po strogih kriterijih in da je bilo uporabljeno samo omejeno število naravnih, nežnih in okolju prijaznih surovin. Za pridobitev certifikata Cosmos Organic mora izdelek vsebovati najmanj 20% ekološko pridelanih sestavin.

Linija Actyvabio vsebuje do 86% certificiranih ekološko pridelanih sestavin in do 97% sestavin naravnega izvora. Izdelki ne vsebujejo SLE, SLS, silikonov, sulfatov, PEG-PPG, sestavin petrokemičnega izvora in derivatov gensko spremenjenih organizmov (GSO).

 

USTVARJANJE COSMOSA

Kaj pomeni ustvariti formulo s certifikatom Cosmos Organic? V kozmetiki je za izdelovanje izdelkov na voljo več kot 70.000 surovin. Za izdelavo linije, kot je Actyvabio, ki sledi standardom Cosmos, se število uporabnih surovin zmanjša na le 6%.

6procentov

 

 

 

 

 

 

Namen Vrsta sestavin Omejitve Cosmos
Strukturne snovi Lipidi izključno naravnega izvora
Površinsko aktivne snovi izključno naravnega izvora
Izgled Barvila izključno naravnega izvora
Pigment izključno naravnega izvora
Zgoščevalci izključno naravnega izvora
Senzoričnost in učinkovitost Silikoni niso dovoljeni
Aktivne snovi izključno naravnega izvora
Stabilnost in shranjevanje Konzervansi samo tisti, predvideni v specifikaciji
Stabilizatorji samo tisti, predvideni v specifikaciji
Antioksidanti samo tisti, predvideni v specifikaciji

 

TRAJNOSTNA EMBALAŽA

Večina proizvedenih odpadkov, ki jih ne odstranimo konča v morju. Samo v Sredozemskem morju je danes med 1.000 in 3.000 ton plavajoče plastike, med katero prevladuje embalaža: en košček na vsake štiri kvadratne metre, ki bo tam ostal nadaljnjih 450 do 1.000 let. To je ekološka katastrofa in nevarnost, ki jo lahko in moramo ustaviti, začenši pri naših vsakodnevnih navadah.*

Zato je embalaža izdelkov Actyvabio, stekleničke in nalepke, iz recikliranega PET materiala, narejenega iz surovin, pridobljenih iz že uporabljane plastike.

embalaza
* Vir: podatki UNEP 2015, WWF 2018

 

LINIJA

Miscelarna voda

ACQUA MICELLARE ESSENZIALE
Nega za razstrupljanje
 
Raztopina z visoko koncentracijo aktivnih snovi, ki učinkovito razstrupljajo in globinsko čistijo. Postopoma pomaga odstraniti nečistočo in trdovratno umazanijo. Lasišču in lasem povrne prvotno lepoto.
UPORABA: Razpršite po celotnem lasišču in pramenih suhih las ter masirajte. Pustite delovati 5 minut, nato odstranite s priloženimi robčki in lase umijte s šamponom. 

200ml

1actyvabio SLO_za_tisk-16

 

 

97% POPOLNOMA NARAVNEGA IZVORA
86% POPOLNOMA BIOLOŠKI
NA OSNOVI SOKA BIO ALOE VERE

Acqua Miscellare 

Esencialna linija

SHAMPOO ESSENZIALE
Blagi šampon

Učinkovito in nežno čisti vse tipe las. Spremeni se v mehko peno, ki lase sprosti, jim povrne živahnost in lahkotnost. Za pogosto ali vsakodnevno uporabo.
UPORABA: Nanesite na vlažno kožo in lase. Dobro sperite in po potrebi ponovite.

200 ml    |     750 ml

1actyvabio SLO_za_tisk-16

 

 

95% POPOLNOMA NARAVNEGA IZVORA 
53% POPOLNOMA BIOLOŠKI
NA OSNOVI SOKA BIO ALOE VERE

Shampoo

BALSAMO ESSENZIALE
Balzam na navlažene in mehke lase

Zaradi svojih vlažilnih in negovalnih lastnosti so lasje prosti in lahki. Omogoča lažje česanje.
UPORABA: Nanesite na oprane in z brisačo posušene lase.  Pustite delovati 3 minute, nato razčešite in dobro sperite.

200 ml    |     750 ml

1actyvabio SLO_za_tisk-16

 

 

97% POPOLNOMA NARAVNEGA IZVORA 
70% POPOLNOMA BIOLOŠKI
NA OSNOVI SOKA BIO ALOE VERE

Balsamo

Bogata esencialna linija

SHAMPOO ESSENZIALE RICCO
Šampon za navlažene in mehke lase

Nežno čisti barvane, suhe in krepaste lase. Lasje so mehki, navlaženi in lahki.
UPORABA: Nanesite na vlažno kožo in lase. Dobro sperite in po potrebi ponovite.

200 ml    |     750 ml

1actyvabio SLO_za_tisk-16

 

 

95% POPOLNOMA NARAVNEGA IZVORA 
53% POPOLNOMA BIOLOŠKI
NA OSNOVI SOKA BIO ALOE VERE

Shampoo 200ml

MASCHERA ESSENZIALE RICCA
Maska za navlažene in mehke lase

Hranilna in regenerativna maska za mehke, navlažene, urejene in sijoče lase. Obogatena je z rastlinskimi olji in rastlinskimi peptidi z nizko molekularno težo.
UPORABA: Nanesite na umite in z brisačo posušene lase, vtrite v vsak posamezen pramen. Pustite delovati 5 minut, nato razčešite in dobro sperite.

200 ml    |     500 ml

1actyvabio SLO_za_tisk-16

 

 

 

97% POPOLNOMA NARAVNEGA IZVORA 
67% POPOLNOMA BIOLOŠKI
NA OSNOVI SOKA BIO ALOE VERE

Mascherra

Linija za telo

BAGNO DOCCIA ESSENZIALE
Gel za tuširanje za navlaženo in mehko kožo

Kožo nežno očisti, jo navlaži in obnovi. Ne spreminja hidrolipidnega sloja. Koža je mehka in prijetno odišavljena.
UPORABA: Nanesite na mokro kožo in nato sperite.

200 ml

1actyvabio SLO_za_tisk-16

 

 

 

96% POPOLNOMA NARAVNEGA IZVORA 
55% POPOLNOMA BIOLOŠKI
NA OSNOVI SOKA BIO ALOE VERE

Bagno Doccia

LATTE CORPO ESSENZIALE
Nega za razstrupljanje

Koža je gladka, svilnata in prijetno odišavljena ter globoko navlažena.
UPORABA: Nanesite na čisto in suho kožo, nežno vtrite.

200 ml

1actyvabio SLO_za_tisk-16

 

 

97% POPOLNOMA NARAVNEGA IZVORA 
74% POPOLNOMA BIOLOŠKI
NA OSNOVI SOKA BIO ALOE VERE

  Lante Conso

 

RITUAL HAIR DETOX

Build up je zelo razširjen fenomen, ki se kljub umivanju pojavi zaradi stratifikacije delcev in nečistoče okrog lasu. Vzroke lahko najdemo v okoljskih dejavnikih (smog, majhni prašni delci) kot tudi v vsakodnevni negi las. Build up pogosto sestavljajo ostanki voskov, silikonov, olj ali smol, ki jih najdemo v številnih izdelkih za oblikovanje in nego las. Površinsko aktivne snovi, prisotne v običajnih šamponih niso dovolj močne, da bi stopile in popolnoma odstranile delce, zaradi katerih sčasoma nastane tenka, a obstojna plast okrog lasu. Zaradi tega so lasje kljub umivanju brez življenja in leska, se hitro obtežijo in mnogi tretmaji so zato manj učinkoviti ali celo neučinkoviti.

Salonski ritual Hair Detox Actyvabio pomaga korenito odstraniti učinek build-upa že od prvega nanosa: izdelki lase očistijo na nežen, a učinkovit način. Njihove aktivne sestavine z blažilnimi, pomirjevalnimi in antioksidantnimi lastnostmi pomagajo lasem povrniti njihovo naravno ravnovesje.

V 3 enostavnih korakih lahko lasišču in lasem povrnete zdravje in naravno lepoto, pri tem pa jim privoščite regeneracijo, saj prekinete vašo lepotno rutino, ki bo nato še bolj učinkovita in bo prinesla boljše rezultate.