trimuzijat logo

Celovita podpora pri razvoju frizerskih salonov – že od leta 1993.

kemon logo akademija-trimuzijat facebook-icon
logo-kemon-actyva

LEPI LASJE SE RODIJO
IZ ZDRAVEGA LASIŠČA

POSKRBI ZANJE Z LEPOTNIMI IN
NEGOVALNIMI RITUALI ACTYVA

rituali actyva1
 
 Oglej si SALONE ACTYVA s kisikovo terapijo >>


actyva-strokovni-salonTehnologija aktivnega kisika: revolucija v ponudbi storitev v salonih

BIOLOŠKI UČINKI TRANSDERMALNEGA KISIKA*

Nemški fizik Von Ardenne (prvi raziskovalec in promotor kisikove terapije) je v 90. letih dokazal, da je staranje pospešeno zaradi zmanjšanega dotoka krvi v tkivo, kar je posledica samega staranja. To je nekakšen začaran krog, ki, ko je enkrat sprožen, »napaja« samega sebe in pospešuje proces. Druge študije potrjujejo, da se število aktivnih kapilar v koži z leti zmanjšuje in da zgornje plasti človeške kože dobivajo kisik skoraj izključno iz zunanjega okolja. Raziskovalci na Univerzitetni kliniki v Berlinu so tudi dokazali, da uporaba transdermalnega kisika spodbuja mikrocirkulacijo in ponovno aktivira metabolizem kože.

Staranje, stres, onesnaženje in bolezni so dejavniki, ki vplivajo na mikrokapilare in sprožijo proces razgradnje kolagena in elastina, ki sta ključna elementa za ohranjanje zdrave, napete, sijoče in mehke kože. Dovajanje kisika v kožo pomeni predvsem izboljšanje njene prekrvavljenosti, ponovno aktiviranje metabolizma in preprečevanje staranja.

PRENOS AKTIVNIH UČINKOVIN Z INFUZIJO KISIKA

Infuzija kisika deluje kot »ojačevalec« vnesenih aktivnih učinkovin, medtem ko uporabljeni specifični izdelki delujejo kot antioksidanti in zmanjšujejo oksidativni stres. Ta sinergija prinaša številne koristi na področju kozmetike in trihologije:

  • izboljša absorpcijo aktivnih učinkovin skozi kožo,
  • poveča učinkovitost izdelkov, vključuje ali nadomesti ročno masažo in vam tako omogoča, da strokovno opravite specifično nego za različne potrebe kože in las,
  • povečuje učinek zdravljenja glavnih nepravilnosti lasišča in las.
rituali actyva3Zakaj jo uporabljamo v salonih

Z uporabo kisikove tehnologije vsaka nega postane prijetna izkušnja ugodja in sprostitve za vsako stranko.
Je varna in primerna za vse stranke, za frizerje pa predstavlja nov sistem dela: strokovna in inovativna nega, ki naredi vtis, zaradi nje postane salon prepoznaven, si zagotovi zvestobo strank in poveča poslovanje.

Ozdravljive nepravilnosti
Kožne nepravilnosti (prhljaj, seboreja, hiperhidroza, napeta ali občutljiva koža, izpadanje las), kapilarna in kožna dehidracija, suhi in pusti lasje, krhki, šibki lasje brez volumna.

Ugotovljene koristi
  • Poživitev mikrocirkulacije,
  • obnova naravne vlažnosti kože (kožo napolni),
  • spodbuja rast močnejših in debelejših las,
  • izboljša učinek obnovitvene nege za dolge lase, ki so oslabljeni zaradi barvanja, beljenja in trajnega kodranja,
  • izboljša učinkovitost barvanja (bolj intenzivne in obstojne barve).
Nekateri rezultati so vidni že po prvem tretmaju, vendar se utrdijo šele po ustreznem ciklu tretmajev. Zato je priporočljivo opravljati cikel tretmajev, ki ga ponudite kot »paket« in zajema 6 ali 10 tretmajev, odvisno od nepravilnosti, ki jo je treba zdraviti, in od želenih rezultatov. Obišči salon ACTYVA s kisikovo O2 terapijo!

Oglej si SALONE ACTYVA s kisikovo terapijo >>

Izdelki Actyva iz linije O2
Izdelki Actyva, zasnovani posebej za nanašanje z infuzijo kisika, so:

ACTYVA O2 IALU

ACTYVA-O2-IALUSerum je bogat z mandljevim oljem in vitaminom E ter hialuronsko kislino z veliko in majhno molekulsko maso, ki izjemno učinkovito napolni, vlaži in pomirja kožo.

Hialuronska kislina z veliko molekulsko maso na površini kože in las naredi hidroelastičen sloj, kar omogoča, da se ohrani navlaženost in da dobimo gladek učinek.
Hialuronska kislina z majhno molekulsko maso se preprosto absorbira, uravnoteži vlažnost kože in izboljša učinek zaščite.
Sinergija obeh vrst hialuronske kisline poustvari fiziološko okolje, ki je idealno za kožo, obnovi pogoje za mladostno kožo in naravno navlažene lase. Mandljevo olje nahrani kožo in lase ter dopolni lipidni del, medtem ko vitamin E deluje kot zelo močan antioksidant, pomirja in ščiti kožo pred UV-žarki.

PRIPOROČENA UPORABA

S koncentratorjem kisika Actyva O2
V stekleničko brizgalne pištole vlijemo vsebino ampule Actyva O2 IALU in nanesemo celotno vsebino, pri čemer lasišče razdelimo po predelih, lase pa po pramenih, odvisno od nepravilnosti, ki jo želimo zdraviti, kot je podrobno opisano v nadaljevanju priročnika.

Druge vrste uporabe: ojačevalec Kera Fibra
Izdelek lahko zmešamo z izdelkom Actyva Kera Fase 2 za dopolnitev učinkovitosti nege s polnilom Kera Fibra, kar daje večjo polnost, izenačenost in lepoto.

ACTYVA O2 MULTIVIT

ACTYVA-O2-MULTIVITRaztopina je bogata z aktivnimi učinkovinami z močnim antioksidacijskim delovanjem, ki vlaži, pomirja in mehča kožo. Dragoceno arganovo olje deluje v sinergiji z vitamini A, E, F in lipoično kislino, ki velja za univerzalni antioksidant.

Vitamin A preprečuje ali zavira pojave staranja kože.
Vitamin E deluje kot zelo močan antioksidant, pomirja in ščiti pred UV-žarki.
Vitamin F izboljša strukturo rožene plasti, navlaženost in prožnost kože, ki ureja proces nastajanja sebuma.
Arganovo olje je eno najboljših sredstev za preprečevanje staranja kože in zaščito kože pred zunanjimi vplivi (vreme, kemikalije, onesnaženost). Ima izrazite vlažilne, pomirjevalne in blažilne učinke.

PRIPOROČENA UPORABA
S koncentratorjem kisika Actyva O2
V stekleničko brizgalne pištole vlijemo vsebino ampule Actyva O2 Multivit in nanesemo celotno vsebino, pri čemer lasišče razdelimo po predelih, lase pa po pramenih, odvisno od nepravilnosti, ki jo želimo zdraviti, kot je podrobno opisano v nadaljevanju priročnika.

ACTYVA O2 PUREZZA

ACTYVA-O2-PUREZZAČistilni losjon, ki postopoma pomaga obnoviti dobro počutje lasišča ter hitro in trajno zmanjša nečistoče. Zaradi uravnotežene kombinacije protimikrobnih sredstev, učinkovin proti prhljaju in izvlečkov zdravilnih rastlin (rožmarin, kopriva, cipresa, mirta in sivka) pomaga normalizirati celično luščenje ter deluje kot dekongestiv in trajno pomirja simptome srbenja ali mravljinčenja. Ponuja hitro olajšanje in prijeten občutek svežine.

PRIPOROČENA UPORABA
S koncentratorjem kisika Actyva O2
V stekleničko brizgalne pištole vlijemo vsebino ampule Actyva O2 Purezza in nanesemo celotno vsebino, pri čemer lasišče razdelimo po predelih, kot je podrobno opisano v nadaljevanju priročnika.

Druge vrste uporabe:
Losjon se lahko nanese neposredno na določene predele kože po kapljicah, pri čemer po vsakem nanosu potapkamo s prstom, da se izdelek ne razprši po laseh. Za boljšo absorpcijo izdelka lasišče pomasiramo in posušimo kot običajno.