trimuzijat logo

Celovita podpora pri razvoju frizerskih salonov – že od leta 1993.

kemon logo akademija-trimuzijat facebook-icon

Nov koncept varnega salona

salon-prihodnosti-1  

1 VHOD V SALON
2 PROSTOR ZA UMIVANJE
3 PROSTOR ZA STRIŽENJE IN OBLIKOVANJE
4 PROSTOR ZA BARVANJE
5 RAZKUŽEVANJE PROSTORA

Živimo v času, ko se cel svet bori proti koronavirusu. Frizerski sektor, kot mnogi drugi, se je bil prisiljen ustaviti in počakati na ponoven zagon.

A v Maletti Group se nismo povsem ustavili. Nadaljevali smo z delom za naš svet, za frizerstvo, in ustvarili nov tip delovnega prostora: 100% safe salonfuture.

To je nov koncept, ki se spoprijema z zdravstveno krizo s pomočjo inovativnih rešitev in tehnologij za zagotavljanje varne in trajne izkušnje v frizerskem salonu, ki bi lahko sprejel isto število strank kot prej. Danes v boju proti Covid-19, v prihodnje proti kateremukoli drugemu tveganju.

Predstavljamo popolnoma varno storitev za frizerje in stranke. Storitev, ki je v vseh pogledih "100% safe".   

Od vhoda dalje je zagotovljen nadzor telesne temperature in razkuževanje osebnih predmetov, tako da so frizer in stranke 100% varni.

Prav tako bodo enostavne, a učinkovite tehnološke rešitve omogočile storitev umivanja, striženja in barvanja brez tveganja okužbe.

Dodatne naprave bodo poskrbele za sterilizacijo delovnih pripomočkov in razkuževanje zraka v salonu. Prostor bo tako postal čist in zdravstveno neoporečen. 

 

VHOD V SALON

Vhod je vizitka vsakega frizerskega salona in prvi prostor, kjer poteka stik s strankami. Je prvi korak za zagotavljanje varnih storitev in potni list našega 100% safe salonfuture. Osebje sprejme stranko in opravi vrsto postopkov, kot je merjenje temperature, dezinfekcija oblek in čevljev, razkuževanje torb in telefonov ter izročitev pripomočkov za enkratno uporabo za čas, ko ga stranka preživi v salonu.
Dezinfekcijski predpražnik na vhodu omogoči hitro razkuževanje podplatov s pomočjo hladne dezinfekcije, ki ne zmoči čevljev.
Krog se zaključi z napravami za parno sterilizacijo površin in razkuževanja zraka. 

OMARE ZA RAZKUŽEVANJE
V salonih 100% safe salonfuture smo običajne garderobe zamenjali s posebnimi omarami, ki zagotavljajo popolno dezinfekcijo oblek in torb ter uničujejo morebitne škodljive patogene že ob vstopu v salon.  
V notranjosti omare so nameščene UV-C Ozone free svetilke, ki oddajajo UV žarke in tako sterilizirajo osebne predmete ter odstranijo vse vrste bakterij. Kontrolna enota pa poskrbi za stalen nadzor nad kakovostjo zraka v omari. 

salon-prihodnosti-omare

PROSTOR ZA UMIVANJE

Naslednji korak v salonu 100% safe salonfuture se opravi pri umivalnikih. Tudi tukaj je lahko razdalja med strankami in frizerjem tvegana. Zato je predvidena čim večja razdalja med umivalniki in namestitev ustreznih pripomočkov, ki zagotavljajo varno storitev.
Pravo inovacijo predstavlja storitev barvanja neposredno na mestu za umivanje. Nanos in čas delovanja potekata na umivalniku. Tako se izognemo nepotrebnim premikom in tveganjem za okužbo v salonu. Tako tudi skrajšamo čas delovanja. Strankam pa je vedno zagotovljeno udobje in varnost. 

PREGRADE MED UMIVALNIKI  
Praktična, enostavna in funkcionalna rešitev za 100% safe salonfuture so pregrade med posameznimi umivalniki. Nameščene so ob straneh umivalnikov. Stole, na katerih so stranke ločujejo in nudijo večjo zaščito ter zvočno izolacijo. Pregrade so lahko iz kateregakoli materiala, tudi takega, ki se ujema z dizajnom in barvo stolov: pleksi steklo ali les, obložen s skajem. 

salon-prihodnosti-umivanje 
PROZOREN POKROV “IGLOO”
Revolucija, ki prinaša popolnoma varno izkušnjo v 100% safe salonfuture. Prozorni pokrovi »igloo« se razkužujejo z običajnimi razkužili in vročo paro. Namesti se jih lahko na katerikoli umivalnik. Narejeni so iz prozorne plastike, odporne proti udarcem. Ergonomska oblika in odprtine na zadnji strani omogočajo udobno umivanje in prosto gibanje frizerja.
Dodaten plus je uporaba obraznih mask iz pleksi stekla, zaradi katerih ni potrebna obvezna uporaba maske med umivanjem. Vizirji popolnoma prekrijejo obraz in preprečujejo kakršenkoli stik s frizerjem in zunanjimi okužbami. Tudi para, ki nastaja pod pokrovom ima učinek razkuževanja, saj uniči bakterije in pospeši čas barvanja, stranki pa je zagotovljena 100% varna sprostitev. 
salon-prihodnosti-igloo 

PROSTOR ZA STRIŽENJE IN OBLIKOVANJE

Tudi v tem prostoru salona 100% safe salonfuture se nadaljuje skrb za zaščito stranke, vendar na način, ki frizerju olajša delo in ustvarjalnost. Obstaja več rešitev, ki nudijo prijaznejše in varno delo. Prozorni pokrovi in vizirji za stranke in frizerje varujejo pred stikom in okužbo. Poleg tega se feni, likalniki in havbe segrejejo na zelo visoke temperature, med 150° in 200°, in zagotavljajo popolno in varno oblikovanje pričeske.      
Tudi tukaj je priporočljivo imeti čistilec zraka Totem s tehnologijo UV-C (100% Ozone free) in prenosne vaporizatorje za dezinfekcijo površin, sedežev in polic. Kontrolna enota pa bo poskrbela za nadzor nad kakovostjo zraka.  

ZAŠČITNI POKROV NA VRTLJIVEM NOSILCU

Prozoren pokrov s patentom za izum. Izdelan je iz odporne plastike, je ergonomske oblike in na zadnji ima strani odprtine, ki omogočajo prosto striženje in oblikovanje pričesk. Nameščen je na vrtljivem nosilcu, lahko se obrača za 180° ter tako sledi gibanju frizerja. Očisti se ga enostavno z razkužili, čistili ali vročo paro. Posebnost pokrova je, da se ga lahko sterilizira s pomočjo UV-C žarkov in po vsakem tretmaju lahko uporabite razkužilo v razpršilu. 
salon-prihodnosti-strizenje
NAHRBTNI VIZIR ZA FRIZERJA
Vizir iz prozorne plastike je ustvarjen za frizerje. Je ergonomske oblike in se ga namesti kot nahrbtnik, zato omogoča prosto gibanje in obenem fizično ločuje frizerja od strankine glave, ki je tako popolnoma zaščitena pred okužbami.
salon-prihodnosti-vizir
STERILIZATOR NA VOZIČKU ZA RAZKUŽEVANJE PRIPOMOČKOV
Sterilizator razkužuje pripomočke s pomočjo UV-C žarkov in z razprševanjem tekočih razkužil na osnovi kvaternih soli, zato so delovni pripomočki popolnoma razkuženi. Ta "hladna" tehnologija je posebej namenjena razkuževanju v salonu, kjer ni avtoklava.
Napravo se lahko namesti na voziček ali položi na različne delovne površine. 
salon-prihodnosti-sterilizator 

PROSTOR ZA BARVANJE

V 100% safe salonfuture lahko umivalnike uporabite kot prostor za barvanje. S tem se izognete odvečnim premikom v salonu in predvsem ne zasedate stolov, namenjenih striženju in oblikovanju.  

VIZIR IZ PLEKSI STEKLA + PALETA ZA BARVE
Poseben ergonomski vizir v celoti pokrije obraz stranke. Nanese se ga neposredno na umivalnik. Narejen je iz prozornega plastičnega materiala, odpornega proti madežem, ki ga lahko enostavno razkužite z običajnimi razkužili in vročo paro. Aluminijasta paleta za barve je odporna proti madežem in se jo namesti neposredno na umivalnik, kjer je zagotovljeno večje udobje in ločenost. Tako lahko popolnoma varno pripravite in uporabite barvo, ne da bi uporabljali posodice in zunanje pripomočke.   

salon-prihodnosti-barvanje

RAZKUŽEVANJE PROSTORA

V 100% safe salonfuture ne sme manjkati popolno razkuževanje prostorov v skladu z veljavno zakonodajo. Ta postopek je nujen in izjemno pomemben, da se globinsko odstranijo bakterije in zunanji povzročitelji bolezni.
Maletti je povezal inovacije in tehnologijo ter ustvaril posebne naprave, ki so namenjene razkuževanju frizerskih salonov na način, ki je prijazen do frizerjev in strank.  

ČISTILEC PROSTOROV TOTEM  
Inovativni čistilec Totem Ozone free je idealen za popolno dezinfekcijo prostorov. Deluje neprekinjeno prek celega dne. Od spodaj navzgor posesa nečiste molekule, kot so bakterije, virusi, glive in spore. Notranja UV-C tehnologija uniči DNK škodljivih zunanjih dejavnikov, prepreči njihovo razmnoževanje in širjenje. Naprava očiščen mrzel zrak ponovno vrne v prostor in ga naredi 100% safe.
Neprestana dezinfekcija zagotavlja 24-urno zaščito v salonu in ohranja število mikroorganizmov vedno pod nadzorom (za razliko od enkratnih dezinfekcij ali razkuževanj samo izven delovnega časa). Prednost Totema je, da ne proizvaja ozona. Zato je razkuževanje varno za osebje v salonu.  
Totem UV: za enostavno, hitro in varno dezinfekcijo.  
Tehnične značilnosti
•    Visokoenergetske UV-C OZONE FREE sterilizacijske žarnice (sevanje 254 nm)      
•    Notranja komora iz poliranega nerjavečega jekla s protibakterijskim učinkom
•    Sprednje ohišje iz prašno lakiranega aluminija
•    Lahko se uporablja v prisotnosti ljudi 24 ur na dan
•    Odprtina za nadzor žarnice
•    Vsi uporabljeni materiali so bili preizkušeni in vzdržijo visoke stopnje sevanja UV-C.  

salon-prihodnosti-razkuzevanje
PARNI STERILIZATOR
Prenosna naprava, ki proizvaja paro na 100°C, namenjena razkuževanju vseh površin in materialov, ki jih ni mogoče kemično razkužiti. Sterilizator je priročen in enostaven za uporabo, zato je odličen pripomoček za razkuževanje stolov takoj po vsaki opravljeni storitvi. 
salon-prihodnosti-parni-sterilizator
NAPRAVA ZA VZORČENJE KAKOVOSTI ZRAKA
salon-prihodnosti-vzprcenje-zrakaNaprava, ki spremlja kakovost zraka je namenjena vzorčenju biokontaminantov v zraku, kot so npr. spore gliv, bakterijske celice itd.
Namen vzorčenja je preveriti in meriti prisotnost mikroorganizmov, zato da se odkrije vir kontaminacije in uvedejo potrebni ukrepi.

 

 

Informacije in naročila: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po telefonu: 041 632 067