trimuzijat logo

Celovita podpora pri razvoju frizerskih salonov – že od leta 1993.

kemon logo akademija-trimuzijat facebook-icon

Združili smo velecvetni lučnik (Verbascum Densiflorum) laški smilj (Helxcrisum Italicum), lan (Linum Usitatissimum) in barvilno pasjo kamilico (Anthemys Tinctoria). Nastal je Velian Complex, patentirana mešanica rastlinskih izvlečkov, ki je rezultat izčrpne znanstvene raziskave, v kateri so sodelovali Kemon, Vivacell Biotechnology (Denzlingen, Nemčija) in Univerza v Ferrari. Opravljene študije so dokazale, da imajo »posebne mešanice izvlečkov velecvetnega lučnika, laškega smilja, lana in barvilne pasje kamilice, ki jih prideluje Kemon pomembne protivnetne, antibakterijske in antioksidantne lastnosti« in da ima patentirana mešanica Velian Complex močan sinergistični učinek, ki daje boljše rezultate kot posamezni izvlečki.

Velian Complex_-_Pieghevole_ARTTECH_SLO_web2-1

pdfKATALOG VILIAN COMPLEX (datoteka pdf, velikost191 kb)

Uporaba v izdelkih
Septembra 2018 bomo Velian Complex začeli postopoma vključevati v formule naših izdelkov, da bi izboljšali njihovo učinkovitost in jih obogatili s pomembnimi antioksidantnimi, blažilnimi, pomirjujočimi in zaščitnimi lastnostmi.

Kemon Open Lab
Na umbrijskih gričih, v bližini naše tovarne, smo leta 2006 20 ha zemljišča namenili ekološki pridelavi. V našem »laboratoriju na prostem« tako že12 let intenzivno eksperimentiramo z rastlinami. In rezultati v kozmetiki so neverjetni.

Izbor rastlin, ekološka pridelava
Po dolgih študijah smo izbrali štiri rastline z blagodejnimi in pomirjujočimi lastnosti, ki so avtohtone, preproste in odporne, saj ne potrebujejo veliko vode. V našem Open Labu jih pridelujemo v skladu z zahtevami ekološkega kmetijstva. Njihovi izvlečki imajo izjemno močan sinergistični učinek, zaradi katerega je Kemon pridobil patent, ki potrjuje inovativnost raziskav in rezultatov.

Barvilna pasja kamilica Laški Smilj Lan Velecvetni Lučnik

 kamilca

 smilj

 lan

 lucnik

Dolgo in intenzivno eksperimentiranje z rastlinami. Močan sinergistični učinek. Patent, ki potrjuje inovativnost raziskav in rezultatov.